Wat is een POH GGZ

Afgekort is de praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg POH GGZ. En de praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg is een nieuwe taak binnen een huisartsenpraktijk. Niet iedere huisartsenpost heeft een praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg. Dat komt vooral omdat het nog een relatief nieuwe functie is. De functie praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg is er sinds 2008 en de invulling die eraan wordt gegeven is steeds beter. De praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg zorgt voor het ontlasten van de huisartsen binnen een praktijk. Doordat de praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg de eerste klachten met betrekking tot geestelijke gezondheidszorg kan opvangen ontstaat er ook minder druk op de eerstelijns psychologen. Vooral toen de eerstelijns psychologie in de basis verzekering werden opgenomen zag men een sterk grotere vraag naar eerstelijns psychologen
Als het dus niet zo duur is, dan willen veel mensen er blijkbaar graag gebruik van maken. De kosten zijn natuurlijk altijd een element om wel of geen zorg te nemen. En dat is wel jammer!
Helaas werden met het wegvallen van de kosten de wachtlijsten bij eerstelijns psychologen wel een stuk groter. Mede daardoor is er meer ruimte ontstaan voor de praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg. De patiƫnt kan in zijn eigen vertrouwde huisartsenpraktijk gebruik maken van de eerste geestelijke gezondheidszorg.

Comments are closed.