Wat doe ik met salarisadministratie

De jaarlijkse informatie van de belastingdienst wordt de jaaropgave genoemd. Alle benodigde informatie over het loon en de inhoudingen hiervan worden opgegeven en worden elk jaar in januari opgemaakt. De jaaropgave geldt voor elke medewerker, zelfs voor medewerkers waarbij geen loonheffing wordt ingehouden. Freelancers en thuiswerkers kunnen namelijk niet onder de belastingregelingen vallen. Voor veel ondernemers is het makkelijker om hun salarisadministratie uit te besteden aan administratiekantoren. Dit omdat elk bedrijf vanaf een medewerker een salarisadministratie moet hebben. Denk er hierbij aan om goede afspraken te maken en duidelijk te zijn welke werkzaamheden zij uitvoeren en wat er van uzelf wordt verwacht. Wat betreft de uitbesteding van de salarisadministratie zijn er drie keuzes. Er is de mogelijkheid om het zelf te doen, u kunt het uitbesteden of u kunt kiezen voor payrolling. Dit laatste gaat via een payroll aanbieder. Deze neemt het personeelsbestand over en neemt uw werknemers in dienst. Als het ware wordt de payroll aanbieder hiermee juridische werkgever.

Comments are closed.