Muziekfederatie

De Federatie is een hip-hop groep uit Fairfield, Californië, een deel van de San Francisco Bay Area. De groep bestaat uit doonie Baby (nu Doon Koon), Stressmatic, en Goldie Gold, samen met hun producer Rick Rock. Rick Rock en doonie Baby’s vriendschap en gezamenlijke werk dateert uit de vroege jaren ‘90 in Alabama, waar ze als twee-derde van de groep Cosmic Slop Shop opgenomen, samen met Big Lurch. Op de leeftijd van 16 en het gebruik van een rolstoel nadat hij shot, de Nevada-geboren, Fairfield / Vallejo-raised Federatie lid Goldie Gold ontmoet Rick Rock in een plaatselijk winkelcentrum, indrukwekkende rots met zijn rappende vaardigheden. [1] In 2002, Rick Rock doonie aangeworven baby, naar Goldie Gold, en de heer Stress vormen de groep. Hun eerste single “Hyphy”, die E-40 gekenmerkt, debuteerde in 2003, de titel wordt gauw een gevestigde slang term in Bay Area hip-hop muziek. De groep zelf-titled debuutalbum werd uitgebracht onder Virgin Records een goede kritische ontvangst. In 2005, Rick Rock ondertekende de groep onder Reprise Records, het vrijgeven van de groep follow-up album Het is Whateva in de zomer van 2007.

Comments are closed.